Waarom gebruik je Google for Jobs?

23 november 2020

Je vraagt je misschien af waarom je Google for Jobs zou moeten gebruiken. Waarschijnlijk heb je weleens van de hype gehoord, maar wil je weten waarom Google for Jobs nou the next big thing is. De reden is simpel: de eerste plek waar een kandidaat naartoe gaat bij het zoeken naar een nieuwe baan, is meestal een zoekmachine. Volgens Getnoticed begint 73% van de werkzoekenden hun zoektocht naar een baan op Google. Het is daarom belangrijk dat je vacatures zichtbaar zijn in Google om te kunnen concurreren.

Een andere reden waarom je gebruik zou moeten maken van Google for Jobs is omdat het helemaal gratis is. En waarom zou je geen gratis tool gebruiken die helpt om je zichtbaarheid te vergroten? Bovendien kan Google for Jobs ook helpen bij het verhogen van het percentage sollicitaties. Bijvoorbeeld: Johnson en Johnson verhoogden hun sollicitaties met 18% door simpelweg hun vacatures met Google for Jobs te optimaliseren. Dit betekent dat het gebruik van Google for Jobs je kan helpen om de zichtbaarheid van de vacatures én het aantal sollicitanten te vergroten

Wat is Google for Jobs?

Voor het geval je onder een rots hebt geleefd of als je gewoon nog geen tijd hebt gehad om er verder in te duiken, dan is hier een korte samenvatting van wat Google for Jobs precies is. Beginnen met zoeken naar een nieuwe baan kan ontmoedigend zijn en bovendien ontzettend tijdrovend. Met Google for Jobs wil Google de recruitment-ervaring voor de kandidaat veranderen. In principe werkt Google for Jobs op dezelfde manier als hoe Google jouw website ‘crawlt’, indexeert en ranked, maar dan voor vacatures.

De dienst bestaat al een tijdje in de Verenigde Staten en in enkele Europese landen, en is in augustus 2020 gelanceerd in Nederland. Google for Jobs is te vergelijken met een zoekmachine voor vacatures, maar verwar het niet met een platform waar je vacatures kunt uploaden. Het is eerder zo dat Google vacatures van verschillende websites samenstelt en deze weergeeft in de zoekresultaten.

Hoe rank je in Google for Jobs?

Zodra je alle benodigde informatie op de vacaturepagina hebt, moet Google dit kunnen verzamelen en weergeven. Hiervoor moet je enkele technische wijzigingen aanbrengen, met behulp van ‘gestructureerde gegevens’ (ook wel ‘schema-opmaak’). Voor de gestructureerde gegevens heb je technische ervaring nodig, aangezien het een stukje code is dat op je website geplaatst wordt.

Vraag je developers of de SEO-specialist daarom voor hulp. Google verstrekt overigens ook informatie over hoe je gestructureerde gegevens voor vacatures op elke website kunt toepassen. Als alternatief kun je er ook voor kiezen om een Applicant Tracking System te kiezen dat al gestructureerde gegevens bevat, om de vacatures hoger in Google te laten scoren.

Wil je meer lezen over de benodigde informatie die je op de vacaturepagina kunt opnemen, bekijk dan onze blogs over het optimaliseren van je vacaturepagina voor Google for Jobs en leer welke informatie essentieel is.

Vaqancies tips & tricks

Google for Jobs helpt de zichtbaarheid van je vacatures te vergroten, maar om optimaal te profiteren van de tool optimaliseer je de code (en content) van je vacatures en de carrièrepagina. Dit kan handmatig worden gedaan met behulp van een expert of met een Applicant Tracking System met gestructureerde datafunctionaliteit.

Lees in onze volgende blog hoe je je content kunt optimaliseren in Google for Jobs. Er zijn bepaalde vereisten om je vacatures in Google for Jobs te laten verschijnen, dus zorg ervoor dat je hiervan op de hoogte bent.

Verder lezen:

1. Hoe optimaliseer je jouw content voor Google for Jobs?
2. Vind de perfecte kandidaat door jouw bedrijfscultuur, missie en visie te delen
3. Essentiële informatie om in de functieomschrijving op te nemen
4. 5 tips en tricks om jouw branded carrièrepagina te verbeteren

Blijf op de Hoogte van onze Lancering

En ontvang tips en tricks door je aan te melden voor onze mailinglijst!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.