De Waardheid over Employer Branding

29 september 2020

Wat is employer branding?

Mensen zijn de drijvende kracht achter al het succes, maar het aantrekken en behouden van het juiste talent wordt steeds moeilijker. Hoewel het salaris één van de meest cruciale factoren is om werknemers voor je te winnen en te behouden, kun je volgens Frankwatching.com niet langer hiermee winnen als het gaat om het werven van nieuw personeel. 95% van de werkzoekenden geeft namelijk meer om het merk dan om het salaris. Jouw merk onderscheidt zich van de concurrentie, aangezien het wordt gevormd door je reputatie en de identiteit van de organisatie. Gek genoeg is dit ook waar de meeste bedrijven ‘falen’. De echte vraag rest dan: waarom heb je niet al je tijd en middelen geïnvesteerd in het verbeteren van je employer branding?

Welke invloed heeft employer branding op de organisatie?

Het employer brand is onderdeel van de identiteit van de organisatie en 75% van de werkzoekenden solliciteert eerder als de werkgever zijn employer brand actief communiceert. Een sterk employer brand is vaak de reden voor veel mensen om voor een bedrijf te kiezen en de reden waarom ze besluiten om bij een bedrijf te blijven, zoals Helen Rosenthorn uitlegt in haar boek The Employer Brand: Keeping Faith with the Deal. Als gevolg daarvan kan employer branding ervoor zorgen dat de omzet daalt met 28% en de cost-per-hire met 50%, een verhoging van het aantal gekwalificeerde kandidaten met 50% en tijd om mensen aan te nemen versnelt – volgens LinkedIn.

Valkuilen van employer branding

Hoewel het misschien een quick win lijkt, is het verbeteren van de employer branding niet zo gemakkelijk als het lijkt. Er zijn veel valkuilen die je moet vermijden om de branding effectief te laten zijn. We zetten de meest gemaakte fouten op een rij:

  • Het ontbreken van een (langetermijn)strategie

Het employer brand moet deel uitmaken van een businessplan en heeft daarom een langetermijnstrategie nodig om succesvol te zijn. Want terwijl jouw bedrijf blijft groeien en ontwikkelen, moet je merk dat ook doen.

  • Gebrek aan actie en communicatie

Geen acties of communicatie met betrekking tot het merk, betekent dat (potentiële) medewerkers zich niet kunnen identificeren met het merk. Hierdoor lijkt het bijna alsof je merk niet bestaat.

  • Copycatsyndroom

Kopieer geen grote bedrijven zoals Google, Apple of Buzzfeed. Het nadoen van hun manier van werken zwakt je eigen verhaal alleen maar af. Jouw organisatie is uniek en je employer brand moet dat weerspiegelen.

  • Witwassen

Niemand is perfect. Witwas de waarheid niet en lieg ook niet, maar maak er de bedrijfsmissie van om te verbeteren. Betrek (potentiële) medewerkers erbij door samen te werken aan een gemeenschappelijk doel.

Vaqancies is er om te helpen

Je employer branding is één van de belangrijkste factoren als het gaat om het aantrekken en behouden van nieuw talent. Het is tegelijkertijd ook één van de moeilijkste uitdagingen voor elke organisatie, omdat er veel valkuilen zijn. Om je te helpen deze fouten te vermijden en om de employer branding te verbeteren, kun je onze blog hierover lezen.

Blijf op de Hoogte van onze Lancering

En ontvang tips en tricks door je aan te melden voor onze mailinglijst!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.