6 Belangrijke Stadia van de Candidate Journey

27-10-2020

In onze vorige blog gingen we verder in op het verbeteren van de candidate experience door te focussen op de candidate journey. De candidate journey kent zes belangrijke fases, voordat de onboarding begint: awareness, overweging, interesse, sollicitatie, selectie en in dienst nemen. Hieronder werken we elke fase uit en delen we een paar tips om je op weg te helpen met het in kaart brengen van jouw candidate journey.

Awareness
De eerste keer dat een kandidaat jouw organisatie of openstaande vacatures tegenkomt, wordt de ‘awarenessfase’ genoemd. Volgens CustomerThink moet je als je mensen wilt aantrekken, de juiste content op de juiste doelgroep afstemmen. Houd er daarom altijd rekening mee dat de eerste indruk essentieel is. Je kandidaten vormen een mening op basis van de content die je laat zien en ze zullen zich pas bewust worden van je merk als je je op hen richt.


Overweging
De tweede fase is ‘overweging’. Nadat kandidaten op de hoogte zijn van de organisatie en de aangeboden vacatures, zullen ze overwegen om potentiële werkgevers te benaderen en op vacatures te reageren. Ze kijken of jouw waarden passen bij die van hen en of ze zich aangetrokken voelen tot je (online) verschijning. Je employer branding is van vitaal belang in deze fase. Als je niet zeker weet of jouw employer branding in orde is, lees dan verder hoe Vaqancies kan helpen of check onze tips en trick hier.


Interesse
Wanneer een kandidaat zich in de ‘interesse-fase’ bevindt, zullen zij zich afvragen of ze binnen jouw organisatie passen. Ze onderzoeken welke voordelen je biedt, hoe je bedrijfscultuur eruitziet en ze kijken of ze online beoordelingen kunnen vinden. Het hebben van een uitstekende branded carrièrepagina werkt als een magneet voor talenten en is van groot belang tijdens deze fase, aangezien de meeste vragen van de kandidaten hier beantwoord worden. Meer tips om je carrièrepagina te verbeteren vind je hier.


Sollicitatie
Aangekomen bij de sollicitatiefase heeft de kandidaat de beslissing gemaakt om bij de organisatie te willen werken. Maar als jouw sollicitatieproces te ingewikkeld is of te lang duurt, dan geeft 60% van alle kandidaten toe dat ze waarschijnlijk halverwege het proces zullen afhaken. Zorg er altijd voor dat je sollicitatieproces snel is en naar behoren werkt en bedank de kandidaten altijd voor het solliciteren op een functie binnen jouw bedrijf in plaats van bij concurrenten.

Selectie
Gefeliciteerd! De kandidaten hebben bij jouw bedrijf gesolliciteerd. Dit is de meest onzekere periode voor de kandidaat, want ze staan nu te popelen om te beginnen, maar kunnen toch nog afgewezen worden. Volgens Indeed is het het beste om kandidaten als klanten te behandelen, respectvol en vriendelijk te zijn en jezelf beschikbaar te stellen voor vragen. Geef je kandidaat ook altijd feedback, ook als ze niet worden aangenomen. Als kandidaten een prettige ervaring hebben gehad, zullen ze zich jou herinneren en in de toekomst terugkomen als klant of nieuwe kandidaat.


In dienst nemen
Tot slot, het in dienst nemen. Tijdens het wervingsproces zullen kandidaten alle voorgaande fasen, het gehele proces en alle voorgaande communicatie evalueren. Als de kandidaten in deze fase teleurgesteld zijn, zullen ze het aanbod waarschijnlijk niet accepteren. Het hele proces is immers een afspiegeling van de bedrijfscultuur, de employer brand en of de organisatie respectvol en professioneel is, kortom: of het een aantrekkelijke werkplek is.


Door in de schoenen van de kandidaat te gaan staan tijden het sollicitatieproces, ben je in staat om de candidate experience te verbeteren en ervoor te zorgen dat zelfs afgewezen kandidaten nog steeds een positieve ervaring hebben gehad. Houd er rekening mee dat hoe dan ook, de algehele ervaring nooit eindigt bij een succesvolle recruitmentprocedure. Het onboardingsproces en de manier waarop je jouw werknemer blijft behandelen, zijn even essentieel voor het aantrekken en behouden van talent.

Blijf op de Hoogte van onze Lancering

En ontvang tips en tricks door je aan te melden voor onze mailinglijst!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.