Welke Informatie is Essentieel om op te nemen in je Vacaturetekst?  

September 03, 2020

Waarom is informatie essentieel?

Iedereen weet dat solliciteren over het algemeen een tijdrovende klus is. Volgens onderzoek van CareerBuilder zegt 73% van de kandidaten dat het zoeken naar een baan zelfs het meest stressvolle in hun leven is. Rekening houdend met het feit dat er tegenwoordig een overvloed aan vacatures beschikbaar is voor kandidaten, is het dan ook niet meer dan logisch dat 47% van alle kandidaten niet solliciteert als een vacature te weinig of juist te veel informatie bevat. Dus let op: geef zelf altijd de juiste informatie aan kandidaten, anders zijn je concurrenten je altijd een stapje voor.

“Waarom zou een kandidaat tijd investeren in het solliciteren op jouw vacature als hij niet eens kan achterhalen of hij écht kans maakt op de baan?"

Welke praktische informatie is essentieel?

Om de juiste kandidaten aan te trekken moet je erachter komen wat kandidaten belangrijk vinden, en dit verwerken in de functieomschrijving. Volgens LinkedIn worden ‘compensatie’, ‘kwalificaties’ en ‘details over de dagelijkse gang van zaken’ als belangrijkste onderdelen van de functieomschrijving beschouwd. Met andere woorden: kandidaten investeren hun tijd in het solliciteren pas als ze weten hoe veel geld ze zullen verdienen, wat hun daadwerkelijke taken en verantwoordelijkheden zullen zijn en of ze binnen de functie denken te passen. Want waarom zou een kandidaat tijd investeren in het solliciteren op jouw vacature als hij niet eens kan achterhalen of hij écht kans maakt op de baan?

Welke andere informatie kun je opnemen?

In Nederland is een trend op komst: volgens onderzoek van Indeed wil 40% van de werkzoekenden jouw missie en visie kennen, voordat zij op een functie binnen jouw bedrijf solliciteren. Bovendien zou 71% van de werkzoekenden overwegen om minder te verdienen als dat betekent dat ze voor een bedrijf kunnen werken waarvan de missie ze echt aanspreekt. Niet gek, want zou je uiteindelijk 40 uur in de week voor een bedrijf willen werken dat jouw normen en waarden niet deelt?

Vaqancies tips & tricks

Kortom, het schrijven van een vacature is bijna een vorm van kunst. Het vinden van de juiste balans tussen wat je wel en niet moet opnemen is essentieel om ervoor te zorgen dat de perfecte kandidaat op de vacature solliciteert. Bovendien wil je dat de kandidaat zich gewaardeerd voelt omdat je hem goed behandeld tijdens zijn candidate experience. Omdat we weten hoe moeilijk het kan zijn om deze balans te vinden, hebben we een aantal tips en tricks:

1. Schrijf korte, to-the-point vacatures die alleen de hoognodige informatie bevatten.
2. Zorg ervoor dat de sollicitatieprocedure gemakkelijk is en behandel kandidaten als mensen.
3. Jouw verhaal is belangrijk: informeer kandidaten kort over wat de organisatie drijft.

Blijf op de Hoogte van onze Lancering

En ontvang tips en tricks door je aan te melden voor onze mailinglijst!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.