Hoe Optimaliseer je jouw Content voor Google for Jobs?

24 november 2020

In onze meest recente blogpost over Google for Jobs hebben we gefocust op de reden om Google for Jobs te gebruiken en welke technische wijzigingen je moet toepassen om er gebruik van te kunnen maken. Met onze Vaqancies for Jobs-gids kom je erachter welke informatie in je vacatures moet worden opgenomen om hoog in Google te ranken – inclusief tips en tricks van onze eigen SEO-specialist.

How optimaliseer je voor Google for Jobs?

Google gebruikt meer dan 200 rangschikkingsfactoren om jouw positie in de zoekresultaten te bepalen en het algoritme bepaalt de relevantie van een vacature voor elke zoekopdracht en gebruiker. Aangezien Google for Jobs een aanpak hanteert die op de kandidaat is gebaseerd, waar we bij Vaqancies blij mee zijn, zijn er verschillende voorwaarden waar je rekening mee moet houden om de vacature tussen de zoekresultaten te laten verschijnen. Het is daarom noodzakelijk om de volgende informatie op te nemen in een vacature:

  • Functietitel
  • Functieomschrijving
  • Informatie over de organisatie
  • Werklocatie
  • Plaatsingsdatum van de vacature

De rangschikkingsfactoren in Google for Jobs zijn gerelateerd aan hoe compleet de vacature is, inclusief een gedetailleerde functieomschrijving, een salarisschaal en de precieze werklocatie. Omdat Google weet dat kandidaten niet solliciteren op vacatures die niet voldoende essentiële informatie bevatten, zullen ze jouw vacature pas rangschikken als je de juiste informatie hebt toegevoegd. Naast de standaardinformatie raadt Google je ook aan om de volgende informatie op te nemen:

  • Salarisindicatie (minimum – maximum)
  • Fulltime of parttime dienstverband
  • Vacature ID: een uniek vacaturenummer
  • Deadline voor aanmelding

Denk er bij het bepalen van de functietitel en beschrijving aan om de taal van de kandidaten te spreken. Ondanks dat je tone of voice een weerspiegeling is van je merk en je bedrijfscultuur, kun je je afvragen welke zoektermen een kandidaat bijvoorbeeld zou gebruiken om naar een vacature te zoeken. Gebruik in plaats van vage termen als ‘marketinggoeroe’ of ‘SEO-wizard’ de meer gebruikelijke ‘marketingmanager’. Als je niet zeker weet welke vacaturetermen het beste werken, raden we Google Trends aan: een handige tool waarmee je makkelijk de meest gezochte termen kunt vinden.

Welke informatie is nog meer belangrijk?

Nu je alle informatie op je vacaturepagina hebt die Google kan verzamelen, moet je een signaal naar Google sturen om toegang te krijgen tot en informatie op te halen van je vacaturepagina’s. Lees meer over hoe je je in Google kunt ‘ranken’ door gestructureerde gegevens te gebruiken in onze vorige blog.

Je hebt nu een aantrekkelijke vacature- en brandend carrièrepagina, die tussen de zoekresultaten van Google for Jobs verschijnt. Wat je zult zien is dat Google alleen een korte introductie op de vacature laat zien.

Voor deze introductie voeg je jouw ‘waardepropositie’ toe om kandidaten aan te trekken voor de specifieke functie bij jouw bedrijf. Dit doe je door duidelijk je unique selling point (USP) te benoemen, om geïnteresseerden te overtuigen om op de vacature te klikken voor meer informatie. Lees onze blog over het belang van bedrijfscultuur en kernwaarden om hier meer over te leren.

Nu je de aandacht van de kandidaten hebt getrokken, wil je het aantal mensen dat de vacatures bekijkt en solliciteert kunnen volgen. Koppel hiervoor jouw website aan Google Search Console om conversie-tracking van elke vacature mogelijk te maken en eventuele problemen rondom de zichtbaarheid van de vacature op te lossen. Koppel daarnaast Google Analytics om al deze informatie te verzamelen en meer inzicht te krijgen in de prestaties van de vacatures. Door de functionaliteiten van deze twee tools te gebruiken, krijg je makkelijker meer inzicht in het organische bereik.

Vaqancies tips & tricks

Vergeet niet vanuit het perspectief van de kandidaat te denken en de taal te gebruiken die hij of zij gebruikt. Voeg jouw waardepropositie toe om kandidaten betrokken te houden en maak duidelijk waarom ze voor jou zouden moeten werken. Tot slot: vergeet niet om tools als Google Search Console en Google Analytics te gebruiken om al je harde werk en prestaties bij te houden. Als je deze tips en trucs volgt, zouden de vacatures binnen de kortste keren beter moeten scoren.

Vergeet niet onze blog te lezen over waarom je Google for Jobs zou moeten gebruiken en hoe je jouw positie in de zoekresultaten rangschikt om volledig op de hoogte te zijn van alle vereisten.

Verder lezen:

1. Waarom gebruik je Google for Jobs en hoe rangschik je jouw vacatures in de zoekresultaten?
2. Vind de perfecte kandidaat door jouw bedrijfscultuur, missie en visie te delen
3. Essentiële informatie om in de functieomschrijving op te nemen
4. 5 tips en tricks om jouw branded carrièrepagina te verbeteren

Blijf op de Hoogte van onze Lancering

En ontvang tips en tricks door je aan te melden voor onze mailinglijst!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.