Hoe Verbeter je de Candiate Experience?

September 03, 2020

Waarom zou je de candidate experience verbeteren?

De grootste fout die je als bedrijf kunt maken, is kandidaten tijdens het recruitmentproces niet goed behandelen. Toch heeft maar liefst 60% van de kandidaten een slechte sollicitatie-ervaring. De meest voor de hand liggende reden om kandidaten beter te behandelen, is dat meer dan 63% van de kandidaten een vacature eerder zal afwijzen vanwege een slechte ervaring. Bovendien zegt 64% van de werkzoekenden dat ze daardoor minder snel je producten en diensten zullen kopen. Want waarom zouden ze hun tijd en geld aan jou besteden, als jij niet de moeite kon nemen om hen vriendelijk te behandelen?

"...of het nu om je persoonlijke of professionele leven gaat: beleefd te horen krijgen 'nee, dankjewel' is altijd beter dan niets horen."

Hoe kun je je recruitmentproces verbeteren?

Het verbeteren van het recruitmentproces kan ontmoedigend lijken. Zoek als eerste uit hoe moeilijk het voor een kandidaat is om te solliciteren via de carrièrepagina, zodat werkzoekenden daadwerkelijk een kandidaat kunnen worden. Volgens CareerBuilder gaf ongeveer 60% van de kandidaten toe halverwege een sollicitatie te zijn gestopt omdat het proces te lang duurde, vanwege technische problemen of omdat het simpelweg te ingewikkeld was. Kandidaten willen geen uren besteden aan het invullen van een solliciatieformulier. Zorg er daarom voor dat ze de informatie niet twee keer hoeven in te vullen en vraag ze niet om hun hele cv uit te typen. Het is ook belangrijk om na te denken over het sollicitatieproces, aangezien meer dan 83% van de kandidaten zegt dat een negatieve ervaring de mening over de functie negatief kan veranderen, hoe leuk ze het bedrijf eerst ook vonden.

Hoe waardevol is feedback voor de candidate experience?

Feedback ontvangen en geven is essentieel voor een bedrijf om de ervaring van de kandidaat te verbeteren. Toch zegt meer dan 65% van de kandidaten dat ze zelf nooit of zelden feedback na hun sollicitatie ontvangen. Bijna iedereen is het erover eens dat, zowel privé of op het gebied van carrière, een beleefde afwijzing heeft de voorkeur boven niets meer te horen. Bovendien zullen kandidaten hun ervaringen met anderen delen als ze hun feedback niet aan jou terug kunnen koppelen. Ongeveer 78% van de kandidaten zou iemand die ze kennen ontmoedigen om bij een bedrijf te solliciteren, nadat hij zelf een negatieve ervaring heeft gehad tijdens het sollicitatieproces.

Vaqancies tips & tricks

Het slecht behandelen van kandidaten en het niet verbeteren van het recruitmentproces zorgt er niet alleen voor dat kandidaten niet op vacatures binnen jouw bedrijf solliciteren, maar het kan ook geld kosten. Hoewel je niet iedereen kunt aannemen, moet je in ieder geval een band met de kandidaten aangaan door het sollicitatieproces te verbeteren en door elke kandidaat te behandelen zoals je je klanten ook zou behandelen. Omdat we weten hoe moeilijk het kan zijn om het wervingsproces te verbeteren, hebben we een aantal tips en trick om in het vervolg indruk te maken op jouw kandidaten:

1. Schrijf korte, to-the-point vacatures die alleen de hoognodige informatie bevatten.
2. Zorg ervoor dat de sollicitatieprocedure gemakkelijk is en behandel kandidaten als mensen.
3. Jouw verhaal is belangrijk: informeer kandidaten kort over wat de organisatie drijft.

Blijf op de Hoogte van onze Lancering

En ontvang tips en tricks door je aan te melden voor onze mailinglijst!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.