Hoe Verbeter je je Branded Carrièrepagina?

14-10-2020

5 Tips en Tricks om je Branded Carrièrepagina te Verbeteren

In onze laatste blog over employer branding hebben we verteld hoe je aan de slag kunt met het ontwikkelen van jouw employer brand. Bij Vaqancies geloven we dat de branded carrièrepagina als houvast dient voor de recruitmentstrategie. De carrièrepagina moet kandidaten namelijk overtuigen om voor jouw organisatie te kiezen. Bovendien moet de carrièrepagina continu verbeterd en bijgewerkt worden om de concurrentie voor te blijven. In dit artikel delen we 5 tips en tricks hoe je dit doet.

Het belangrijkste: je wilt indruk maken op kandidaten en zoveel mogelijk vragen beantwoorden die gesteld kunnen worden, door duidelijke en eerlijke informatie te delen. Naast openstaande vacatures, de locatie van je bedrijf, de voordelen en andere noodzakelijke details over de functie en organisatie, raden we aan om ook het volgende te benoemen:

 1. Missie, visie en bedrijfswaarden
  Door je recruitmentstrategie af te stemmen op je bedrijfswaarden, plaats je jezelf in een veel betere positie om toekomstige talenten te vinden, aangezien hun waarden al hetzelfde zijn als die van jou.
 2. Bedrijfscultuur
  Zoals we al eerder hebben verteld, vindt meer dan 66% van de kandidaten het essentieel om de bedrijfscultuur te kennen voordat men solliciteert. Misschien passen sommige kandidaten simpelweg niet bij jouw bedrijf, hoe vaardig ze ook zijn. Door open en transparant te zijn over de bedrijfscultuur, zorg je ervoor dat alleen kandidaten solliciteren die bij het bedrijf (denken te) passen.
 3. Testimonials van werknemers
  Werknemers zijn het belangrijkste onderdeel bij het solliciteren op een nieuwe functie. Hun testimonials zijn daarom essentieel om toe te voegen aan de carrièrepagina. Het kan er niet alleen voor zorgen dat ‘passieve’ kandidaten voor jou willen werken, maar het kan ook als bewijs dienen waarom ze voor jouw organisatie willen werken. Je medewerkers weten tenslotte hoe het is om bij je te werken en zullen eerlijk aangeven waarom je de beste keuze bent voor potentiële kandidaten.

Denk niet alleen aan wat voor informatie je laat zien, maar ook aan de manier waarop je dit laat zien.

 1. Gebruik rich media
  Wist je dat de gemiddelde persoon visuele informatie 600.000 keer sneller consumeert dan tekst? En dat ze slecht 20% van de tekst op een website lezen? Door jouw verhaal via afbeeldingen en video’s te delen, kun je een betere indruk van je bedrijfscultuur wekken én zorg je ervoor dat je alle potentiële kandidaten bereikt.
 2. SEO en user experience
  Om ervoor te zorgen dat kandidaten daadwerkelijk op de branded carrièrepagina terechtkomen, is een goede SEO-strategie van cruciaal belang. Het helpt kandidaten niet alleen om de carrièrepagina te vinden, maar het gebruik van bijvoorbeeld bulletpoints en het hebben van een toegankelijke website verbeteren ook de user experience van de kandidaten wanneer zij op de pagina zijn. En dit kan weer helpen om kandidaten te enthousiasmeren over jouw bedrijf.

Kortom, er zijn een paar eenvoudige en gemakkelijke trucs om jouw branded carrièrepagina te verbeteren. Zorg er allereerst voor dat je alle essentiële informatie communiceert en daarnaast dat de content voor iedereen toegankelijk is. Ben je benieuwd welke andere tips en tricks je kunt gebruiken om meer kandidaten aan te trekken? Lees hier meer over hoe Vaqancies jou kan helpen om je eigen branded carrièrepagina op te zetten.

Blijf op de Hoogte van onze Lancering

En ontvang tips en tricks door je aan te melden voor onze mailinglijst!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.