Hoe Verbeter je de Candidate Journey? Stel Jezelf deze 4 Vragen

21-10-2020

Wat is de candidate journey?

Om het beste talent aan te trekken, aan te nemen en te behouden, moet je de kandidaat op de eerste plaats zetten en de candidate experience verbeteren. Waar enkele jaren geleden bedrijven en recruiters de overhand hadden tijdens het wervingsproces, zijn getalenteerde kandidaten tegenwoordig schaars, mobiel en hebben ze een concurrentievoordeel. Het vinden van het juiste talent voor de organisatie is moeilijk en slechts 19% van de bedrijven slaagt erin getalenteerde medewerkers aan te trekken. Omdat het essentieel is om de kandidaat centraal te stellen in de wervingsstrategie, moet je hun besluitvormingsproces tijdens hun candidate journey begrijpen en de geschikte kandidaat of candidate persona identificeren voor de openstaande vacature. Daarom geven we in dit artikel aanvullende inzichten in de candidate journey en hoe je jouw candidate journey kunt verbeteren met een paar simpele tips en tricks.

Simpel gezegd bestaat de candidate journey uit de stappen die een sollicitant volgt om een nieuwe baan te vinden. De term ‘candidate journey’ is afgeleid van het marketingprincipe ‘de customer journey’, dat veel wordt gebruikt om je in de klant te verplaatsen en zo de ervaring van de klant te verbeteren.

De oude versus de nieuwe manier van recruitment

Vanuit een traditioneel recruitmentperspectief begint de candidate journey met een openstaande vacature en eindigt het zodra je een nieuwe medewerker hebt aangenomen. Maar dit is niet langer het geval. Het is eerder een kortetermijnoplossing. Als je opzoek bent naar een langetermijnoplossing voor het wervingsproces, dan is het een algemene recruitmentstrategie de oplossing. Recruitment moet worden gezien als een continu proces en moet altijd worden beschouwd als onderdeel van de langere marketingstrategie. Door de candidate journey in kaart te brengen en het perspectief van de kandidaten te begrijpen, kun je de knelpunten in de recruitmentstrategie identificeren en de ervaring van de kandidaten zo verbeteren.

Deskundigen zijn het erover eens dat de candidate journey kritieke fases kent: awareness, overweging, interesse, sollicitatie, selectie en in dienst nemen. Elke fase is uniek en in elke fase heb je de mogelijkheid om de kandidaat voor je te winnen of ervoor te zorgen dat ze hun interesse verliezen. Hoewel het essentieel is om op de hoogte te zijn van deze fasen en de algehele weg die kandidaten afleggen, is het alleen nuttig als je ook je recruitmentstrategie aanpast aan de behoeften van de kandidaten. Daarom hebben we vier vragen op een rij gezet die je jezelf altijd moet stellen als je customer journey mapping wilt gebruiken om de candidate journey te verbeteren.

4 vragen die je jezelf kunt stellen om de candidate journey te verbeteren

1) Wat zijn vragen of onzekerheden die kandidaten tijdens deze fase kunnen hebben?
Zorg er altijd voor dat kandidaten toegang hebben tot relevante informatie. Zoals we hier al uitlegden, is toegang tot nauwkeurige en relevante informatie van groot belang.

2) Wat zijn raakvlakken of interacties die we hebben met onze kandidaten?
Behandel kandidaten zoals je jouw klanten behandelt. Een beleefde afwijzing ontvangen heeft de voorkeur boven helemaal niets meer horen.

3) Via welke kanalen communiceren we met onze kandidaten?
Identificeer de ideale kandidaat of kandidaat-persona en zorg ervoor dat je de juiste kanalen gebruikt. Als kandidaten niet weten dat je bestaat, kunnen ze ook niet bij je solliciteren.

4) Wat moeten we communiceren met onze kandidaten en hoe zullen ze onze boodschap ontvangen?
Zorg er altijd voor dat je de juiste informatie communiceert en onthoud dat de manier waarop je een boodschap overbrengt ook belangrijk is. Het employer brand moet niet alleen een weerspiegeling zijn van hoe het bedrijf visueel vertegenwoordigd wordt, maar ook in de schriftelijke communicatie.

Door jezelf continu in de schoenen van de kandidaten te verplaatsen, kun je ervoor zorgen dat uiteindelijk de beste kandidaten solliciteren. Gebruik deze vier vragen bij het in kaart brengen van de candidate journey en zorg ervoor dat het proces transparant en effectief is en zo bijdraagt aan een positieve ervaring voor kandidaten.

Blijf op de Hoogte van onze Lancering

En ontvang tips en tricks door je aan te melden voor onze mailinglijst!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.