Waarom jouw Bedrijfscultuur en Kernwaarden Belangrijk zijn

September 03, 2020

Waarom zou je jouw verhaal met kandidaten delen?

We weten hoe moeilijk het is om de perfecte kandidaat voor een functie te vinden. Een gewaardeerde medewerker vertrekt of er komt een nieuwe functie vrij. Toch ben je om een of andere reden niet in staat om een geschikte kandidaat te vinden. Hoogstwaarschijnlijk is jouw verhaal het probleem. Meer dan 73% van de kandidaten houdt rekening met de reputatie van een bedrijf voordat ze solliciteren, en 47% van de kandidaten geeft aan dat ze niet zullen solliciteren als ze geen voorkennis over het bedrijf kunnen vinden. Kortom: kandidaten zijn niet opzoek naar zomaar een baan, ze willen werken bij een bedrijf dat bij ze past. Meer dan 40% van alle kandidaten wil de missie en visie van een bedrijf weten voordat men solliciteert. Waarom zouden ze bij jou werken als ze jouw verhaal niet kennen?

"...millennials zouden overwegen om minder te verdienen om voor een bedrijf te werken dat hun missie en waarden deelt."

Hoe kan het delen van jouw verhaal de cultuur van het bedrijf beïnvloeden?

Wees in de vacatures transparant over de bedrijfscultuur, missie en visie. 66% van de kandidaten geeft namelijk aan dat dit hetgeen is wat ze over een bedrijf willen weten wanneer zij solliciteren. Jouw kernwaarden bepalen de bedrijfscultuur. Het is de belichaming van de missie en visie en de reden waarom je jouw bedrijf in eerste instantie hebt opgericht. Het geeft het gehele bedrijf hetzelfde doel om aan te werken en het draagt bij aan een gevoel van betrokkenheid. Dit leidt weer tot het beter kunnen oplossen van eventuele problemen, een betere samenwerking en een hogere betrokkenheid van medewerkers, volgens een artikel op LinkedIn. Teamwork makes the dream work, right?

Hoe kan het delen van jouw verhaal potentiële kandidaten beïnvloeden?

Zoals we al eerder vertelden wil meer dan de helft van de kandidaten jouw verhaal en kernwaarden kennen. Het wordt steeds belangrijker. Bijna 40% van de professionals zou vertrekken als hen werd gevraagd om taken uit te voeren die in strijd zijn met hun waarden. Dit effect gaat twee kanten op, aangezien maar liefst 86% van alle millennials zou overwegen om minder te verdienen om te werken voor een bedrijf dat hun missie en waarden deelt, omdat ze liever geïnspireerd en gemotiveerd willen worden. Bovendien zegt meer dan 46% van de kandidaten dat het belangrijk voor hen is om een baan te hebben die een positieve impact heeft op de samenleving. Wie wil nou niet deel uitmaken van iets groters?

Vaqancies tips & tricks

Het delen van jouw verhaal is ontzettend belangrijk. Kandidaten willen niet langer een baan die gewoon goed betaalt, ze willen het gevoel hebben dat hun werk ertoe doet. Je bereikt dit door transparant te zijn over waar je voor staat, wat de langetermijndoelen zijn en deze uit te werken in de bedrijfscultuur. Zo kun je duidelijke verwachtingen scheppen, teleurstellingen op de lange termijn voorkomen en een algehele positieve werknemerservaring creëren. Omdat we weten dat jouw verhaal slechts een onderdeel is van de vacature, hebben we drie tips en tricks samengesteld om het recruitmentproces te verbeteren en kandidaten beter te begeleiden.

1. Schrijf korte, to-the-point vacatures die alleen de hoognodige informatie bevatten;
2. Zorg ervoor dat de sollicitatieprocedure gemakkelijk is en behandel kandidaten als mensen.
3. Jouw verhaal is belangrijk: informeer kandidaten kort over wat de organisatie drijft.

Blijf op de Hoogte van onze Lancering

En ontvang tips en tricks door je aan te melden voor onze mailinglijst!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.