5 Simpele Stappen om jouw Employer Branding te Verbeteren

6 oktober 2020

In onze nieuwste blog over employer branding hebben we de basisprincipes van employer branding besproken, hoe de organisatie kan profiteren van een sterk employer brand en wat de meest voorkomende valkuilen zijn als het gaat om employer branding. Zoals eerder verteld is employer branding een essentieel onderdeel van de langetermijnstrategie van je bedrijf. 75% van de actieve werkzoekenden zal zelfs eerder solliciteren op een functie binnen een bedrijf dat de employer branding actief communiceert. Je employer brand gaat verder dan alleen zeggen dat jouw bedrijf de leukste en beste plek is om te werken. Het gaat erom dat het daadwerkelijk de leukste en beste plek is om te werken. Maar hoe stel je je employer brand op? In dit artikel delen we vijf eenvoudige stappen om de basis te leggen voor een sterk employer brand.

  • Ontdek wie je echt bent

Om een sterk employer brand te hebben, moet je er eerst voor zorgen dat je de identiteit van je eigen bedrijf helemaal begrijpt en kent. Wat is je missie, visie en wat zijn de langetermijndoelen? Wat voor soort werkcultuur wil je creëren, en wat heb je daarvoor nodig? Door het beste bedrijf te zijn, kun je ook het beste talent aantrekken en heb je drie keer zoveel kans om hen aan te nemen.

  • Stel doelen, meet en verbeter

Nadat je hebt geherdefinieerd of herontdekt wie je bent, moet je een duidelijke lijst met doelen opstellen. Waarom investeer je in een employer brand? Wat zijn de doelen die je wilt bereiken? Door eigen unieke doelen te stellen, wordt het makkelijker om te meten of de strategie effectief is. Bepaal je KPI’s, meet en blijf verbeteren.

  • Maak een persona

Om je doelgroep te begrijpen, is het handig om een persona te ontwikkelen van het soort talent dat je probeert aan te trekken. Hoe richt je je namelijk op de juiste kandidaten als je niet weet wie ze zijn?

  • Betrek je medewerkers

De beste manier om je employer branding te verbeteren, is door te focussen op het talent dat je al in huis hebt, zij zijn je grootste ambassadeurs. 76% van de mensen zou zeggen dat ze meer vertrouwen hebben in content die door ‘normale’ werknemers wordt gedeeld, dan welke zakelijke boodschap dan ook. Tegelijkertijd is er ook acht keer meer betrokkenheid bij hun content. Reden genoeg om je medewerkers te betrekken.

  • Ontwikkel een branded carrièrepagina

Last but not least: investeer in een branded carrièrepagina waar je alle essentiële informatie over je organisatie deelt. Het helpt kandidaten om een beter en duidelijker beeld te krijgen van je bedrijf. En, nadat je een verbluffende indruk op ze hebt achtergelaten kunnen ze meteen openstaande vacatures vinden die bij hun vaardigheden passen en klikken op ‘nu solliciteren’.

Vaqancies is er om te helpen

Een employer brand is een cruciaal onderdeel van de recruitmentstrategie. Door te focussen op de sterke punten van het bedrijf en door de medewerkers als ambassadeurs te laten optreden, ben je een stap dichter bij het vinden, aannemen en behouden van nieuw talent. Ben je benieuwd hoe Vaqancies je verder kan helpen met employer branding? Lees hier meer of meld je aan voor onze mailinglijst en ontvang als eerste onze laatste tips en tricks in je inbox.

Blijf op de Hoogte van onze Lancering

En ontvang tips en tricks door je aan te melden voor onze mailinglijst!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.